Tu cine esti?

                "Cel mai usor lucru e sa fii Iuda.Spui ca esti prieten,dar cand gasesti ocazia nu sovai pentru treizeci de arginti ,sa-ti tradezi cu un sarut  oamenii apropiati tie.
                 Cel mai usor lucru e sa fii Pilat.De fiecare data cand lucrurile o iau razna,tu "te speli pe maini".Nu-ti iei responsabilitatea nici pentru faptele,nici pentru viata ta.
                Cel mai usor lucru este sa fii si tu unul din carturari si farisei.Pentru lumea intreaga cinstit,drept,curat,insa inlauntrul tau sa ascunzi ura,manie,invidie,mandrie,neindurare.
                Cel mai usor lucru este sa fii multimea.Multimea iudeiilor.Sa nu ai vointa.Sa nu ai nicio responsabilitate.Sa nu-ti pui mintea sa gandeasca.Doar sa-i urmezi pe altii.Ca o oaie.Si din cand in cand sa ceri sa fie rastignit cel pe care ieri il slaveai.
                Cel mai usor lucru este sa fii Baraba.Sa-ti  cladesti libertatea ta,viata ta,pe spatele altcuiva.
                Cel mai usor lucru este sa fii talharul din stanga.Si chiar si acolo,in ultima clipa,sa nu spui un "iarta-ma",ci sa injuri,sa strigi,sa-i invinuiesti si sa-i batjocoresti pe altii pentru greselile tale.
                Cel mai greu lucru este sa fii Hristos.Sa te rastignesti in fiecare zi de dragul celor pe care-i iubesti si cu toate acestea sa soptesti pe Cruce:"Parinte,iarta-le lor,ca nu stiu ce fac...".

Din cartea "Din inima..."  - Eleftherios G. Eleftheriadis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu