"Imi pare rau de timpul pierdut!"


"Incotro merge lumea aceasta ,Parinte?

Aaa,fiecare unde vrea!Care la iad,care la rai,cultul e liber.Prin cineva am inteles asa,ca Bunul Dumnezeu nu vrea sa robeasca voia omului.Il lasa sa faca exact ce vrea el.Ca are Sfanta Scrpitura,are Biserica si nu poate zice nimeni:"Doamne ,n-am stiut!'
Nu.Omul e liber ,chiar rau de vrea sa faca nu-i oprit.Dar dupa ce a facut acel rau "cafeaua"[ocara]o ia.N-o ia cand vrea el,iti sta mintea in loc cand o primeste.Dar daca se pocaieste,daca ii pare rau si cauta indreptare,poate sa scape nepedepsit,ca Bunul Dumnezeu e prea bun.Dar atat va spun: cand o sa auziti ca Biserica Ortodoxa a fost robita de alte credinte ,sa stiti,sa nu mai asteptati altceva ,ca este sfarsitul lumii.Unii Parinti asa au spus:Bunul Dumnezeu atata tine Pamantul cat a fi oameni sfinti.Cand nu vor mai fi,grabeste sfarsitul.Anii durerilor au inceput.Asta va spun,au inceput.

Imi pare rau de timpul pierdut ,ca am vazut un Parinte care atunci cand era sa moara si au venit monahii sa-si ia ramas bun de la el, a fost gasit tare mahnit.L-au intrebat:Parinte de ce esti asa mahnit?Te temi de moarte?Nu,le-a raspuns el,acesta-i drumul.Dar imi pare rau de timpul pierdut.Daca il foloseam ,acum aveam o bucurie si o multumire in suflet.
Mi-a ramas in minte problema asta cu timpul pierdut."

din cartea " Lupta pentru smerenie si pocaina" -Parintele Proclu Nicau

Un comentariu:

  1. Imi pare rau ca exist si ca ochii mei vad lucruri urate, imi pare rau ca suntem egoisti si rai, imi pare rau ca pierd timpul fara sa fac nimic... mereu imi pare rau . Este ok sa imi asum si sa ma simt impacata cu greselile mele si cu viata mea, cu tot cursul ei de pana acum,dar tot imi pare rau.Shara Angy.

    RăspundețiȘtergere