Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


"Mantuitorul a ales Crucea fiindca astfel se moare cu mainile intinse.El s-a sfarsit imbratisandu-ne"
"Nu piroanele L-au tinut pe Hristos rastignit ci marea Lui iubire de oameni"
"Dacă ar fi fost în lume numai un singur păcătos, Iisus ar fi adus cu drag pentru el singur aceeaşi Jertfă, ca pentru o lume întreagă.”
Indrazneste si tu!Fa un pas catre Dumnezeu si El va face restul catre tine...

Image and video hosting by TinyPic

Cum sa scap de patima fumatului?Recomandari utile pentru cei care vor sa se lase de fumat:

1.Evitati suprasolicitarile emotionale.

2.Straduiti-va sa fumati cat mai putine tigari, sa tineti socoteala zilnica a tuturor tigarilor fumate, ca in fiecare zi sa incercati sa fumati mai putin decat in ziua precedenta.

3.Stabiliti care au fost cele mai importante momente ale zilei in care a-ti aprins tigarile, si incercati sa faceti alte activitati care sa va ia gandul de la acestea.

4.In fiecare dimineata incercati sa amanati momentul fumarii primei tigari spunand
"Asa cum pe altii Domnul i-a vindecat, si pe mine ma va vindeca"

5.Daca vi s-a facut pofta de fumat, nu scoate degraba tigarea din pachet, incercati sa n-o atingeti prêt de cateva minute.In tot acest imp, ocupati-va mainile cu ceva indeletniciri, eventul practicati ceva exercitii fizice, respirati mai adanc si meditate la cuvintele Domnului "Toate sunt cu putiinta celui ce crede"

6.Nu fumati niciodata pe stomacul gol.

7.Din timp in timp faceti intreruperi (Nu fumez pana luni / pana la sfarsitul zilei, lunii,lucrului,etc)

8.Daca v-ati lasat de fumat, nu uitati ca trupul obisnuindu-se cu otrava nicotinei, vreme de 2-3 saptamani poate aparea un discomfort asociat cu sindromul de abstinenta care poate duce la deprimare, deznadejde, manie.

9.Cerceteaza-ti duhovnicul mai des, pune-te sub observatia lui si urmeaza-i sfatul, ca sa nu te gaseasca cumva sfarsitul vietii doborat la pamant de aceasta patima.

10.In timpul maniei din perioada de abstinenta, aduti aminte in ce stare erai si cat de bun a fost Domnul ca te-a scos din iadul pacatelor.

Recomandari medicale:

-Clateste gura cu o solutie de bicarbonat de sodium ( 1 lingurita de ceai la ½ cana apa), sau cuceai de musetel.
-In primele 7 -10 zile de la abandonarea fumatului, clatirea trebuie facuta la fiecare 3-4 ore.

Rosteste in fiecare zi urmatoarele 2 rugaciuni catre Sf.Ambrozie al Optinei Rusiei:

Ca la un izvor de tamaduiri alergam la tine,Ambrozie, Parintele nostru, ca tu in calea mantuirii fara de ratacire calauzesti, cu ale tale rugaciuni de nevoi si de necazuri ne pazesti, in bolile trupesti si sufletesti ne mangai, iar mai vartos la smerenie, rabdare si dragoste ne inveti. Roaga pe iubitorul de oameni Hristos si pe Aparatoarea cea osardnica se se mantuiasca sufletele noastre.Legamantul Mai marelui pastorilor plinind, harul staretiei ai mostenit, frangandu-ti inima pentru toti cei ce cu credinta alergau la tine. Pentru aceasta,si noi, copiii tai, cu dragoste strigam tie:Parinte sfinte Ambrozie,roaga pe Hristos Dumnezeu sa se mantuiasca sufletele noastre.

sursa text:Patima fumatului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu